Откривен преварант који је обмануо два Бањалучанина и украо им телефоне

Небојша Томашевић
Откривен преварант који је обмануо два Бањалучанина и украо им телефоне

БАЊАЛУКА - Полиција је идентификовала осумњиченог који је обмануо два Бањалучанина и на превару  од њих украо два мобилна телефона укупне вриједност од око 2.900 КМ, потврђено је у полицији.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да се за осумњиченим за превару и крађу интензивно трага.

- Надлежним полицијским станицама, 14. децембра два оштећена лица пријавила су, да су се са њима непознатом особом на друштвеној мрежи договорила продају мобилног телефона, а потом се са њим нашли на претходно договореним адресама, односно у становима на подручју Бањалука, ради продаје. Том приликом је након показивања телефона,  извршилац телефоне од њих узео и под изговором да телефон покаже дјетету, односно брату изашао из стана, након чега се није вратио у стан већ се  удаљио у непознатом правцу - наводи се у саопштењу полиције.

Додаје се да је обавијештен  дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о поменутим кривичним дјелима крађа и превара.

- Предузимањем оперативно - тактичких мјера и радњи полицијски службеници су утврдили да се у оба случаја ради о истом лицу. Утврђено је да је осумњичени наведена кривична дјела починио на начин да је у намјери стицања противправне имовинске користи, на подручју Бањалуке изнајмио два стана на дан на различитим локацијама. Затим је са оштећеним лицима договорио наводну продају телефона, а потом исте украо на претходно описан начин, чиме је прибавио противправну имовинску корист у износу од око 2 900 КМ - наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Бањалука апелује на све грађане да промишљено поступају у контактима са непознатим лицима и да не поклањају вјеру добро смишљеним сценаријима која су та лица припремила у циљу преваре и обмане грађана. Истичу  да у случају да грађани примијете лица за која се сумња да се баве оваквим видом преваре, одмах обавијесте најближу полицијску станицу или да позову на број телефона 122.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана