Откривен идентитет осумњиченог за паљење аутомобила бањалучке старлете

ГС
Откривен идентитет осумњиченог за паљење аутомобила бањалучке старлете

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, расвијетлили су случај паљења скупоцјеног ренџ ровера старлете Божане Вујиновић у подземној гаражи Тржног центра „Делта планет“, а АТВ сазнаје да је осумњичени Иван Мартинов.

Портал АТВ-а наводи да је полиција, у потрази за доказима, детаљно истражила шире подручје око „Делте“, те прегледала све расположиве видео надзоре на подручју града, чиме је успјела веома брзо да разријеши ово кривично дјело.

АТВ такође незванично сазнаје да је осумњичени Мартинов на дан подметања пожара цијели дан налазио у гаражи у којој је запаљен аутомобил.

Наводе  да је полиција само око 300 метара од „Делта планета“, односно код Бањалучког Велесајма, пронашла флашу са запаљивом течношћу, плаву платнену маску и кесу, за које се вјерује да је осумњичени користио током извршења кривичног дјела.

Извор АТВ-а је рекао да је полиција дошла до сазнања и да је Мартинов у вријеме извршења дјела возио аутомобил „пежо 308“ бијеле боје.

Полиција је у циљу што бржег рјешавања случаја саслушала више лица с којима се Мартинов састајао на подручју Бањалуке, као и свједоке самог паљења догађаја.

Службеници Полицијске управе Бањалука настављају рад на утврђивању да ли је осумњичени евентуално имао помагаче или саучеснике приликом подметања пожара.

Скупоцјени аутомобил запаљен је 15. новембра око 16 часова, а на видео снимку до којег је дошао „Глас Српске“ види се мушкарац који пали аутомобил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана