Отац и синови оптужени да су комшије напали сјекиром и моторном пилом

Небојша Томашевић
Привођење Ганића
Foto: Аваз | Привођење Ганића

ЗЕНИЦА - Смаил Ганић (67) и његови синови Бекир (35) и Хасан (23) оптужени су за насилничко понашање, док Хасана терете и за оштећење туђе ствари и угрожавање сигурности јер су напали тројицу комшија.

Оптужницу против њих подигло је Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона, а потврдио судија за претходно саслушање Општинског суда у  Високом. Оптужница је објављена на интернет сајту тужилаштва.

Оптужница их терети да су заједно 9. октобра 2022. године, око 13 часова у мјесту Горња Зимча у Високом сукобили с М.Ч. М. Ч. и А. К., док су трактором локалним путем пролазили поред њихове куће, а све због ранијих несугласица. Према наводима оптужнице, први је изашао на пут Смаил носећи у руци  шипку како би пресрео трактор, а потом када га је зауставио, изненада без икаквог повода и разлога, шипком је ударио М. Ч. у предјелу десне руке и десне ноге.

Након тога су до њега дотрчали његови синови Хасан, држећи сјекиру у руци и Бекир, држећи у руци металну цијев. При томе су им сва тројица почели псовати и пријетити.

- Хасан је бацио сјекиру према М.Ч. која га је погодила у кољено, да би потом, на М.Ч. физички насрнуо и Бекир. Када га је покушао ударити металном цијеви у чему није успио јер се М.Ч. измакао, Хасан се трчећим кораком вратио у кућу и изнио ручну бомбу а потом у повратку затражио од Смаила и Бекира да се одмакну како би бацио бомбу - наводи се у оптужници.

Додаје се да је Хасан запријетио истовремено М.Ч. и М.Ч. да ће их убити бомбом, а потом у намјери да оштети трактор, сјекиром је почео ударати по мотору трактора.

- Након тога је узео моторну пилу и са њом као и са сјекиром коју су изнијели из куће исјекао је свих шест гума на трактору и његовој приколици, због чега су се А.К. и М.Ч. дали у бијег, страхујући за свој живот, док је М.Ч. остао на трактору - наводи се у оптужници.

Даље стоји да је Хасан наставио пријетити М.Ч. да ће му силовати цурицу, бацивши при томе према њему и сјекиру која га није погодила, а затим и лопату према А. К. која га је погодила у десну руку.

Хасана терете и да је  10. октобра 2022. године, док се налазио у Полицијској станици Високо, ради испитивања у својству осумњиченог у присуству полицијских службеника више пута поновио М.Ч. да ће га убити и силовати му кћерку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана