Отац и син осумњичени за убиство жене, пуштени након испитивања

Ј.Са. и Н.Т.
Отац и син осумњичени за убиство жене, пуштени након испитивања

ГАЦКО – Драган З. и његов син Синиша З. ухапшени су у акцији „Кула“ због сумње да се могу довести у везу са убиством и силовањем Свјетлане Андрић, а након испитивања у тужилаштву пуштени су да се бране са слободе, потврђено је „Гласу Српске“.

Андрићева је нестала 2014. године, те је, према наводима медија, у вријеме нестанка била у другом стању са једним од осумњичених. Наводно је у једној клиници у вријеме нестанка имала заказан абортус, али се у клиници никада није појавила. 

Три године касније, тачније 2017. године њено тијело у  поодмаклој фази распадања, у девастираној кући селу Објешеник код Гацка, пронашао је власник објекта, који живи и ради у Београду.  А због самог стања тијела, цијели случај је био додатно отежан.

Извор близак случају рекао је да је истрага годинама тапкала у мјесту, те да је све указивало на задесну смрт. Током ревизије старих случајева Управе криминалистичке полиције, инспектори су преузели случај и дошли до сазнања да се ради о случају убиства.

- Радећи на случају  дошли су до доказа да је Свјетлана силована и убијена, а сумња се да иза свега стоје отац и син – рекао је извор близак истрази.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске  навели су да су акцију спровели Управа криминалистичке полиције и ПУ Требиње, те да је усмјерена на расвјетљавање смрти жене.

У требињском Окружном тужилаштву, наводећи иницијале осумњичених, казали су да није било законских основа за предлагање притвора.

- Истрага се наставља и предмет се свакако ради, али није било елемената да им се предложи притвор. Осумњиченима се на терет стављају кривична дјела тешко убиство и силовање - рекао нам је портпарол ОЈТ Требиње Срђан Вукановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана