Отац, син и њихов познаник ухапшени због напада на полицију

Н.Т.
Отац, син и њихов познаник ухапшени због напада на полицију

ЛАКТАШИ - Власник кафане у Слатини код Лакташа Петар С. и његов син Зоран С, као и Срђан М. ухапшени су и испитани у полицији јер су напали и ометали полицајце коју су интервенисали по пријави о ремећењу реда и мира, сазнаје "Глас Српске".

 

Сва тројица су била пијана, а утврђено је да Петар посједује регистровано оружје које ће му бити одузето.

Сазнајемо да је полиција позвана да интервенише у кафани због вриске и галаме, а по доласку пришао им је Срђан М. и вријеђао их и галамио па је ухапшен.

- Тада је полицајцима пришао Зоран С.  и уз ријечи „нисмо ми криминалци шта радите“ рукама је одгурнуо једног полицајца па је и он ухапшен. Тада  се у све укључује Зоранов отац Петар С. који је негодовао због хапшења и упућује полицајцима погрдне ријечи, па је и он лишен слободе - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да З.С. терете за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње, а С.М. и П.С. за ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

 - Полицијски  службеници су приликом поступања по пријави да се из угоститељског објекта чује гласна музика, вика и галама обављали разговор са власником истог, да би полицијским службеницима пришло лице С.М. те им упућивао погрдне ријечи те се оглушило на издано наређење да престане са чињењем прекршаја, да би потом био лишен слободе.  Приликом даљег поступања по наведеној пријави полицијским службеницима је пришло лице З.С. и отвореним песницама упутило ударац полицијском службенику након чега је и З.С. лишен слободе. Приликом лишења слободе З.С,  П.С. је упућивао погрдне ријечи полицијским службеницима те након што се оглушило о издано наређење да престане са чињењем прекршаја и П.С. је лишен слободе - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је алкотестирањем код С. М. у организму утврђено присуство  1,21 г/кг, алкохола,  код З.С. 1,52 г/кг и код П.С.  количина алкохола у организму од 1,59 г/кг.

- Извршеном провјером у евиденцијама, утврђено је да лице П.С. има регистровано оружје које ће му бити одузето. О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија Основног суда Бањалука, који су наложили да се против лица З.С.  достави извјештај о почињеном кривичном дјелу спречавање службеног лица у вршењу службене радње, а да се лицима С.М. и П.С. уруче прекршајни налози због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру- наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана