Отац бебе шокиран пресудом: Каква је то правда?

GS
Foto: ATV

Данијел Весић, отац бебе Ј.В. која је медицинском особљу Универзитетске болнице у Фочи испала на под, рекао је за АТВ да је шокиран и разочаран ослобађајућом пресудом коју је Основни суд у Фочи изрекао бабици Биљани Кулић и гинекологу Владимиру Чанчару.

”Разочаран сам и не могу да вјерујем да су они ослобођени оптужбе. Значи, нико није крив!? То је срамно! Каква је то правда? Па зар је дијете само пало са стола након што се родило”, питао је Весић.

Подсјетио је да су супруга Јована и он готово двије године пролазили кроз агонију, страховали за живот своје кћерке, од операције до веома стресног опоравка током којег је нон стоп морала да иде на лијечење и контроле у Сарајево.

Пресуда: Бабица и гинеколог нису криви за несавјесно лијечење због пада бебе на под

”Искрено, нисам се надао да ће добити неке велике казне, али да ће их ослободити то нисам очекивао”, истакао је Весић.

Он каже да је таква пресуда срамна за правосуђе и државу.

”Нажалост живимо у држави у којој је нешто тако могуће. Због таквог система моја породица и ја смо се повукли из БиХ и отишли да живимо у Америку. Све своје инсвестиције и планове ћу повући, јер је моја породица овдје на сигурном”, рекао је Весић.

Он истиче да је срамота да се изриче ослобађајућа пресуда и поред свих доказа у које је, како каже, имао увид.

”Поред свих доказа које сам видио, вјештачења љекара који је рекао да је дијете два пута пало на под... Гледао сам и реконструкцију, којом је тачно утврђено ко је шта радио у порођајној сали, гдје су и како стајали када се то догодило. Не знам... Заиста сам у шоку”, рекао је Весић, поручујући да на томе неће стати и да ће наставити да се бори свим правним средствима.

Подсјетимо његова кћерка Ј.В. је након рођења 19. августа 2022. године медицинском особљу пала са помоћног стола Универзитетске болнице у Фочи и задобила тешке повреде, опасне по живот. Због тог случаја судило се бабици Биљане Кулић и гинекологу Владимиру Чанчара за кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи и обоје су неправоснажно ослобођени кривице, преноси Атв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана