Отац бебе која је испала медицинарима проговорио о миту

Небојша Томашевић
Отац бебе која је испала медицинарима проговорио о миту

БАЊАЛУКА - Отац дјевојчице Ј.В. која је медицинском особљу у Фочи испала током порођаја и задобила повреде, Данијел Весић у бањалучком Окружном суду негирао је кривицу за давање мита.

Он је оптужен да је дао 500 КМ мита љекарима да би царским резом породили његову супругу Јовану Весић.

У овом случају за примање мита оптужени су специјалиста гинекологије и акушерства др Владимир Чанчар и медицинска сестра Гордана Соколовић из Универзитетске болнице Фоча који су узели мито од Весића.

Оптужница терети Чанчара да је 18. августа 2022. године примио мито од 400 КМ, а медицинску сестру Соколовић да је примила мито од 100 КМ како би царским резом породили Данијелову супругу.

Беба хитно оперисана

Сутрадан ујутру, 19. августа  Јована Весић је родила дјевојчицу Ј.В. која је, након порођаја, пала на под медицинском особљу. Беба је задобила повреде главе, односно обострану фрактуру лобање и хематом. Указана јој је помоћ, али се њено здравствено стање убрзо погоршало због чега је упућена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје је хитно оперисана.

Иначе, умјесто Соколовића на порођају Јоване Весић је била друга медицинска сестра Биљана Кулић. Против ње и Чанчара, те специјалисте педијатрије др Владимира Турунташа истрагу води Окружно јавно тужиаштво у Требињу због сумње да су починили кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи.

Доктор исцијепао новац

Оно што је јавности остало непознато, а што се наводи и у оптужници против Чанчара и Соколовићеве, јесте да су обоје покушали да врате новац.

- Док је неколико чланова породице било у посјети код Јоване, у болничку собу је дошао др Чанчар. Оцу је рекао “мени паре не значе ништа”, а онда је извадио 400 КМ и пред више чланова породице их поцијепао и бацио на кревет на којем је Јована лежала. Данијел му је рекао да му “не узнемирава жену” и да узме новац. Чанчар је то и учинио и изашао из собе”, наводи се, између осталог, у оптужници.

Новац је покушала да врати и медицинска сестра Гордана Соколовић, о чему постоји и видео снимак који су чланови породице Весић забиљежили мобилним телефон

Иначе, др Чанчар и медицинска сестра Соколовић о кривици ће се изјаснити крајем овог мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана