Осумњиченом за обљубу дјетета и полно узнемиравање одређене мјере забране

ГС
Осумњиченом за обљубу дјетета и полно узнемиравање одређене мјере забране

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци одредио је мјере забране М.М. осумњиченом за кривично дјело обљуба дјетета млађег од 15 година у стицају са кривичним дјелом полно узнемиравање.

Поступајући судија за претходни поступак је донио рјешењем којим су према осумњиченом М.М., изречене мјере забране и то посјећивање одређених мјеста и подручја и забрану састајања са одређеним лицима.

Осумњиченом је забрањено посјећивање мјеста у којима борави оштећена особа и састајање и комуницирање са њом, тако да јој се не смије приближити, као ни мјестима у којима борави, на удаљеност мању од 300 метара.

То укључујује мјесто становања и зграду средње школу коју похађа оштећена.

"Такође је забрањено посјећивање мјеста у којима борави оштећена и забрањено састајање и комуницирање са истом, тако да јој се не смије приближити, као ни мјестима у којима борави, на удаљеност мању од 300 метара, укључујући мјесто њеног пребивалишта", наводе из Суда.

Мјере забране ће се примјењивати све док за то постоји потреба, а најдуже могу трајати до правоснажности пресуде и упућивања на издржавање казне затвора, уколико буде оптужен и таква казна буде изречена.

"Суд ће сваких два мјесеца испитати да ли је мјера још потребна. Осумњичени је упозорен да му се у случају кршења мјера забране, могу изрећи и додатне мјере забране или одредити притвор", наводе из Суда.

Медији преносе да је у питању мушкарац из Кнежева који је пријављен да је дјело починио током маја 2021.године, на подручју те општине.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана