Осумњиченом Брчаку за учешће у убиству Ранка Радошевића Ескобара продужен притвор

Г.С.
Осумњиченом Брчаку за учешће у убиству Ранка Радошевића Ескобара продужен притвор

САРАЈЕВО - Рјешењем Суда БиХ продужен је привремени притвор потраживаном Марку Пјановићу из Брчког, којег потражује Србија због сумње да је умијешан у убиство Ранка Радошевића Ескобара (54) у Београду.

Притвор Пјановићу може трајати до достављања молбе за изручење и екстрадиционе документације из Србије или до нове одлуке Суда БиХ, а најдуже 40 дана, рачунајући од дана хапшења, односно од 15. марта до 23. априла ове године, потврђено је за "Аваз" из Суда БиХ.

Марко Пјановић, вођа Партизанових навијача из Брчког који је ухапшен у Бијељини на основу потјернице Интерпола Београд, а због сумње да је учествовао у убиству Ескобара 9. марта у Рушњу, раније се изјаснио да не жели бити изручен Србији.

За сада није познато која је тачно била улога Пјановића у убиству Ескобара, а према писању српских медија, он је, заједно с Азром Шабановић из Брчког, а која је ухапшена у Сарајеву, Ескобара намамио на састанак на који су дошле убице.

Приведени извршиоци

У Београду су ухапшени извршиоци Стефан З. (28) и Лука В. (26), који су на Петловом Брду запалили Голф којим су се довезли. С њима је ухапшена и једна малољетница (17), а сумња се да су радили по налогу припадника „кавачког клана".

Азри Шабановић је недавно Суд БиХ продужио привремени притвор за наредна 22 дана. Она је на рочишту у Суду БиХ раније потврдила да је у Београду била до 7. марта, али није прецизирала разлоге свог боравка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана