Осумњичени запуцао на полицију па побјегао

Н. Т.
Мјесто гдје је извршена акција "Порто"
Foto: Кликс | Мјесто гдје је извршена акција "Порто"

САРАЈЕВО - Полиција трага за А.Б. (35) са подручју Сарајева, који је јутрос пуцао на полицију која је дошла да га ухапси у оквиру акције "Порто" чији је циљ расвјетљавање разбојништава и тешких крађа.

Полицајци су узвратили на ватру и том приликом нико није повријеђен, док су у оквиру акције ухапшени А.Х. (25) и А.К. (24). Према незваничним информацијама сарајевских медија на полицију је пуцао Амар Башић.

Како је саопштено из МУП-а Кантона Сарајево полицајци су ради заштите живота упортијебили оружје у складу са законом. Потврдили су да том приликом није нико повријеђен, док је расписана потрага за А.Б. Појаснили су да су акцију "Порто" извели службеници Управе полиције МУП-а КС под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва КС.

- Извршени су претреси на више локација, те су пронађени и изузети предмети за које постоји основ сумње да потичу из извршења кривичних дјела, као и ватрено оружје. Слободе су лишена два мушкарца, А.Х. и А.К. Приликом покушаја лишења слободе трећег лица, у улици Алибега Фирдуса - општина Нови Град мушкарац А.Б. (35) је напао овлаштена службена лица смртоносном силом - појашњено је у полицијском саопштењу.

У МУП-у КС су истакли да полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС, под надзором поступајућег тужиоца, настављају рад на овом предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана