Осумњичени за убиству у Сарајеву у стану крио арсенал оружја и експлозив

Н.Т.
Осумњичени за убиству у Сарајеву у стану крио арсенал оружја и експлозив

САРАЈЕВО - Већа количина оружја, муниције и експлозивних средстава пронађена је у стану који је користио Амел Јашаревић (30) осумњичен за убиство Мехмеда Рамића (25), потврђено је "Гласу Српске".

Из МУП-а Кантона Сарајево, наводећи иницијале, саопштено је да је стан који је користио осумњичени  у општини Ново Сарајево претресен у оквиру истраге убиства М.Р. из Сарајева које је почињено 12. децембра 2021.године на локалитету Пофалићи, општина Ново Сарајево.

- Претрес стана који је користио осумњичени А.Ј. из Сарајева, извршен је у улици Малта.Пронађено је и привремено одузето 10,39 кг материје бијеле боје која својим изгледом асоцира на спид, 4,8 кг сухе зељасте материје која асоцира на марихуану, 2 прецизне ваге за мјерење те једна машина за вакумирање-наводи се у саопштењу МУП-а КС:

Додаје се да је  пронађено и одузето и шест аутоматских пушки, један пиштољ, два пригушивача, 11 ручних бомби, једна распрскавајућа мина.

- Пронађено је и привремено одузето 13 електричних детонаторских капсли, два тротирска метка, четри ручна бацача ракета (зоље), око један килограм пластичног експлозива, више оквирова за ватрено оружје, око 600 комада муниције различитог калибра, уређај за кодирање кључева. Пронађена је и полицијска униформа, полицијски блинкери и више мобилних телефона.-наводи се у саопштењу.

Под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево полицијски службеници настављају даљи рад на расвјетљавању и документовању више кривичних дјела за која је осумњичено наведено лице, а које се налази у притвору.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана