Осумњичени за убиство возача на копу рудника испитан у полицији и предат тужилаштву

Небојша Томашевић
Осумњичени за убиство возача на копу рудника испитан у полицији и предат тужилаштву

ТУЗЛА – Осумњичени Н. М. (32), кога терете да је усмртио возача фирме "Јунузовић копекс" М.Р. (34) на површинском копу "Дубраве" рудника "Крека", предат је након испитивања тужилаштву Тузланског кантона, потврђено је у полицији.

Злочин је почињен јуче око 11 часова и према незваничним информацијама, осумњичени је крао угаљ те је пуцао на поменутог возача који је у томе покушао да га спријечи. Према непотврђеним информацијама појединих медија у ФБиХ,  М.Р. је од раније познавао Н.М. и са њим био у сукобу. Размирице су наводно кулминирале јуче када се догодило убиство.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова ТК; осумњиченог Н. М. терете за убиство.

Истакли су да је овај догађај полицији јуче пријавио дежурни службеник на Површинском копу "Дубраве".

- Пријавио је да је  око 11 часова непознато лице у кругу наведеног копа на локацији "Вршани" пуцало из ватреног оружја у радника фирме која врши откривку и одвоз јаловине на ПК Дубраве, односно возача камиона. На лице мјеста изашли су службеници Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Живинице, а том приликом је од стране дежурног љекара констатована смрт М.Р, рођеног 1989. године-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је истог дана полиција око 11.55 часова ухапсила Н.М. (32) због сумње да је починио убиство  те су предузели све потребне мјере и радње под надзором Кантоналног тужиоца.

Нагласили су да је Н.М. данас уз извјештај предат Кантоналном тужилаштву на надлежност и даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана