Осумњичени за убиство у Источном Сарајеву пуштен уз кауцију од 52.287 КМ

Н.Т.
Осумњичени за убиство у Источном Сарајеву пуштен уз кауцију од 52.287 КМ

САРАЈЕВО - Суд БиХ прихватио је јемство одбране осумњиченог Мирка Вукмировића, који се некад звао Владан Пејушић, те му је укинуо притвор у замјену за кауцију од 52.287 КМ као мјеру обезбјеђења присуства.

- Осумњичени је посебно упозорен да ће се прихваћено јемство укинути, те ће му се одредити притвор уколико се не одазове на позив Суда или Тужилаштва, а изостанак не оправда или ако се против њега појави неки други законски основ за притвор. Вукмировић, Владан Пејушић, терети се да је починио организовани криминал, тешко убиство као и за  договор за извршење кривичног дјела – саопштено је из Суда БиХ,

Пејушић је у притвору провео шест мјесеци, а доводио се у везу са убиствима Синише Миличевића - Тигра 2018. године и Милоша Остојића 2019. године у Источном Сарајеву. Раније из Тужилаштва, појашњено да   он користи и идентитетом Мирко Вукмировић. Пејушић је наводно припадник Кавачког клана и такође је близак познатом криминалцу Дарку  Елезу који се терети  за учешће у убиствима  Милићевића и  Остојића што је он негирао. 

Синиша Миличевић звани Тигар убијен је 31. маја 2018. године испред улаза у згради гдје је живио са супругом и двоје дјеце. Убица је у њега испалио три метка, а четврти га је окрзнуо. Његова породица никада јавно није говорила о могућим мотивима убиства. Миличевић је био познат као власник угоститељског објекта "Родео" у Источном Новом Сарајеву.

Милош Остојић из Источног Сарајева убијен је 2. јануара 2019. године у сачекуши у Карађорђевој улици у насељу Лукавица у Источном Сарајеву испред свог клуба "Спарта". Нападач, који је био маскиран фантомком је у Остојића пуцао чим је овај изашао из аутомобила испред клуба. Остојић је, тешко рањен, пао на асфалт, а убрзо након тога је преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана