Осумњичени за убиство старца у Лакташима вјероватно заражен вирусом корона, одгођено суђење

Небојша Томашевић
Осумњичени за убиство старца у Лакташима вјероватно заражен вирусом корона, одгођено суђење

БАЊАЛУКА - Богдан Вајукић (22) из Лакташа, који је осумњичен да је убио Гојка Веселића (76) у селу Кољани, а потом његово тијело бацио у бунар, вјероватно је заражен вирусом корона, сазнаје "Глас Српске".

Вајукић је јутрос требало да се појави у Окружном суду у Бањалуци на суђењу збoг више кривичних дјела која је починио раније, прије убиства, али је суђење одгођено. Суђење Вајукићу због почињеног кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари требало је да почне 27. јануара, али је тада одгођено  за данас јер је он ухапшен због убиства.

Како сазнајемо незванично, из Казнено-поправног завода у Бањалуци обавијестили су суд да постоји сумња да је Вејукић заражен.

- Вајукићу је један тест показао да је позитиван на вирус корона,а један да је негативан. С обзиром на те чињенице ризично је да се он појави на суђењу док се не утврди тачно је ли болестан или није - рекао је извор близак правосуђу.

Вајукић је Веселића убио у његовој кући у Кољанима код Лакташа 24.јануара. Неколико часова прије злочина напао је и покушао да опљачка комшиницу убијеног, а због овог напада полиција је и открила да је он убица.

Убиство је откривено након два дана када је кћерка убијеног дошла да провјери зашто јој се отац не јавља.

Вајукићу, који је у полицији признао да је убио старца и његово тијело бацио у бунар одређен је притвор.

Вајукић је стари знанац полиције.

 Он је хапшен и  због крађе, а 2018. године и због тога што је аутомобилом пресрео, претукао, угурао у свој аутомобил и отео 500 КМ од С.Ћ (24). Вајукић је својим "голфом 4" јурио С. Ћ, који је био за воланом "мерцедеса". Вајукић га је пресрео, брутално испребијао несрећног младића и украо му 500 КМ. Потом га убацио у свој "голф" и одвезао и на крају избацио у близини надвожњака на дебелом минусу, а спасила га је  полицијска патрола која га је случајно уочила.

Тада су Вајукићеви познаници изјавили да је он био проблематичан још од дјетињства. Једном приликом је разбио прозоре и врата на кући старије комшинице, а и другим комшијама правио је проблеме и сијао страх по селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана