Осумњичени за убиство начелника крим-полиције данас пред тужиоцем

Јасмина Салопек
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- Oсумњичене за убиство начелника приједорске криминалистичке полиције Раденка Башића данас ће испитати републички тужилац, након чега ће бити донесена одлука о мјерама притвора.

-Испитивање би требало да буде завршено вечерас, а одлука тужиоца биће позната сутра - рекла је за "Глас Српске" портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић додавши да испитивање треба убрзо да почне.

Службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске за организовани и тешки криминалитет синоћ су спровели  у Републичко јавно тужилаштво у Бањалуци oсумњичене Александра Миљатовића и Игора Репајића.

Миљатовић је осумњичен као директни извршилац убиства, а Репајића терете као помагача. Далибор Раилић звани Дуги, који је синоћ испитан у Тужилаштву БиХ осумњичен је као налогодавац убиства и тренутно се налази у притворској јединици Суда БиХ.

Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва достављен је и извјештај о почињеном кривичном дјелу тешко убиство против Миљатовића и Репајића.

Осумњичени су у просторије Републичког јавног тужилаштва спроведени уз јаке мјере обезбјеђења.

Башић је убијен 21. марта у Приједору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана