Осумњичени за убиство мигранта предани Тужилаштву УСК

Ј. Са.
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО- Тројица држављана Авганистана који су ухапшени у недјељу у Сарајево због сумње да су убили мигранта (23) из Пакистана предани су јуче у надлежност Тужилаштва Унско-санског Кантона, потврђено је "Гласу Српске".

Како је раније саопштено из полиције Кантона Сарајево, осумњичени су се крили  у једној породичној кући, у Старом Граду у Сарајеву.

- Полиција је у кући пронашла два пиштоља, пет метака, прстење, наруквицу и сат за које се сумња да потичу из извршених кривичних дјела- саопштено је раније из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Након хапшења, осумњичени су одмах предати полицији Унско-санског кантона и надлежном кантоналном тужилаштву на даље поступање.

- Истражиоци Сектора криминалистичке полиције УСК-а испитали су осумњичене, те их уз извјештај о почињеним кривичним дјелима предали на даље поступање надлежном тужиоцу. Претпостављамо да ће им бити одређена мјера задржавања, с циљем адекватне истраге у овом предмету – рекли су из полиције УСК.

Држављани Авганистана сумњиче се за више кривичних дјела на подручју Бихаћа, првенствено убиства и убиства у покушају, али и разбојништва, те наношење лакших повреда.

Према наводима федералних медија, мигрант који је хоспитализован због тешких тјелесних повреда нанесених ватреним оружјем, тренутно је ван животне опасности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана