Осумњичени за убиство Бањалучанина били пијани, затечени у крвавој одјећи и обући

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – Троје осумњичених за убиство Бањалучанина Саше Кисина (49) на мјесту злочина су затечени у окрвављеној одјећи и обући, а након хапшења је утврђено да су сви били пијани, потврђено је „Гласу Српске“.

- Драгану Јелачи  (48) из Челинца измјерено је 2,4 г/кг алкохола у крви, код Валентине Стојановић (20) један г/кг, а код Давида Костића (46) 1,72 г/кг – каже наш извор.

Злочин је откривен након што су се из куће у улици Јована Дучића чули бука и свађа. Интервенисала је патрола полиције и у кући су затекли Кисина како лежи у бесвјесном стању са видним повредама по цијелом тијелу. Осумњичени су били поред њега.

Кисин је одмах превезен у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске гдје је током ноћи подлегао.

- На одјећи и обући осумњичених су били видљиви трагови крви. Први резултати истраге указују да су заједно пили алкохол. Дошло је до свађе и туче, која је завршила убиством - каже извор додајући да се тачне околности убиства детаљно истражују.

Засада није познато ко је од осумњичених Кисину нанио смртоносне повреде, тужилаштво је наложило обдукција тијела како би се утврдио тачан узрок смрти.

Наложена су и вјештачења трагова који су током увиђаја прикупљени на мјесту злочина.

Св троје осумњичених познати су по скитњи, те као особе склоне конзумацији наркотика и алкохола.

У кући у којој су затечени дуго времена нико није живио наводно због неријешених имовинских односа, односно чињенице да је кућа власништво више особа. Осумњичени су то искористили, те су кућу користили као своје склониште.

УКЦ

Саша Кисин у Ургентни центар УКЦ Републике Српске довезен је синоћ у тешком здравственом стању и без свијести.

- Одмах по пријему приступило се реанимацији пацијента, а након тога и хитном оперативном захвату. Током ноћи пацијент је хоспитализован у Клинику за анестезију и интензивно лијечење УКЦ-а те поред свих напора љекара да му спасу живот, пацијент је преминуо дана 14.маја у 3.25 часова - саопштено је из УКЦ-а Републике Српске.

Убиство Бруна Ролда

Драган Јелача био је свједок на суђењу за убиство Бруне Ролда које се догодило 25. новембра 2019. године у напуштеној кући у центру Бањалуке. Тада је више особа, међу којима је био и Јелача, данима у кући пило алкохол, мијешајући га са таблетама и другим опијатима. До злочина је довела свађа око тога гдје ће ко спавати. Ролд је потом брутално претучен, да би га докрајчили убодем ножем у врат. Како би прикрили злочин починиоци су запалили душек на којем је тијело лежало, те изазвали пожар у којем је тијело жртве угљенисано.

Иначе, ради се о вишеструком преступнику који је више пута привођен и саслушаван. Хапшен је и у акцији “Клуб” због сумње да је заједно са М.М. наводио малољетнице на проституцију. Жртве су биле махом штићенице Дома за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” из Бањалуке. Друго двоје осумњичених раније нису пролазили кроз кривичне евиденције.

Повезани текстови:

Полиција истражује убиство у Бањалуци: Међу ухапшенима и дјевојка

Užas u Banjaluci: Muškarac brutalno pretučen, preminuo u bolnici!

Detalji ubistva u Banjaluci: Osumnjičeni od ranije poznat policiji

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана