Осумњичени за шверц дрогом пред тужиоцем, полиција доставила извјештај

Срна
Осумњичени за шверц дрогом пред тужиоцем, полиција доставила извјештај

БАЊАЛУКА- Полицијска управа Градишка доставила је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против осам лица због сумње да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге и омогућавање уживања дроге.

Извјештај је достављен против Срђана (22) и Саше Рађевића (47), Драгана Поповца (52) и Стефана Трнинића (29) из Градишке, те Влатка Блажевића (47) из Травника, саопштено је из овог тужилаштва.

Извјештајем су обухваћени и лице из Градишке чији су иницијали Е.Д. (39) које је у бјекству, Е.Ж. (27) које се налази на издржавању казне затвора и Г.Д. (55) које се налази у притвору по рјешењу Суда БиХ.

Како "Независне " сазнају ухапшени Бањалучанин Бојан Чучак (32) није предат у Тужилаштво, а акцијом је обухваћен и брачни пар Жељка и Драган Ерцег те Драган Гајић, а сви су и раније хапшени.

Драган Ерцег је у бјекству, Жељка Ерцег је на издржавању затворске казне, а Драган Гајић се налази у притвору по рјешењу Суда БиХ.

Осумњичена лица су ухапшена јуче у оквиру вишемјесечне заједничке акције „Фјуџитив” Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Управе Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске за организовани и тешки криминалитет, полицијских управа Бањалука, Градишка и МУП-а Средњобосанског кантона.фј

Они су, како се сумња, од средине 2020. до 20. децембра ове године набављали, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали марихуану и кокаин корисницима на подручју Бањалуке и Градишке.

Пет осумњичених лица спроведено је у Окружно јавно тужилаштво Бањалука гдје ће их испитати поступајући тужилац.

Након испитивања, тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавијештена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана