Осумњичени за шверц 125 килограма дроге: СИПА ухапсила двије особе у Источном Сарајеву

Небојша Томашевић
Осумњичени за шверц 125 килограма дроге: СИПА ухапсила двије особе у Источном Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО  -  Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ  (СИПА) у акцији “Транзит” јуче су на подручју Источног Сарајева ухапсили двије особе које терете да су из Црне Горе,Србије и Словеније прошверцовали скоро 125 килограма наркотика.

Како је саопштено из СИПА, у оквиру акцијје обављени су претреси стана,  других просторија и покретних ствари на пет локација.

Наводе да ухапшене трете  да су починили кривично дјело организовани криминал и неовлаштен промет опојних дрога прописана Кривичним законом БиХ.

- За лица лишена слободе постоји основ сумње да су на подручје БиХ  са подручја Црне Горе,  Србије и Словеније транспортовали већу количину опојне дроге. Ријеч је о око 121 килограм дроге канабис, килограм кокаина, више од два килограма хероина, пет килограма прекурсора за увећање  масе опојне дроге  хероин. То су радили  све у циљу стицања велике материјалне користи а што је утврђено  током рада на предмету, прикупљањем  обавјештајних података и анализом криптованих апликација „Скај“ и „Аном“ - наводи се у саопштењу СИПА.

Додаје се да су лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега су предата у даљу надлежност Тужилаштва БиХ.

-  Претрес је реализован на основу усменог налога Суда и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Кантона Сарајево - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана