Осумњичени за рањавање полицајца раније осуђиван

Небојша Томашевић
Foto: argument.ba

БРЧКО - Осумњичени за рањавање полицајца у Брчком је Сенад М. који има кривични досије и осуђиван је за наношење лаких повреда, потврђено је "Гласу Српске".

Извор близак истрази је потврдио да поменути има иза себе двије пресуде, али да није лице које је чинило теже облике кривичних дјела.

Према његовим ријечима, до сада све прикупљене информације говоре да се ради о покушају убиства.

- Ипак још увијек се прикупљају неопходне информације да се утврди шта је мотив овог случаја и под којим околностима се десио. Тек након тога биће прецизирана квалификација кривичног дјела -рекао је наш извор.

Полиција је раније саопштила да је ухапсила С.М. због сумње да је јутрос хицем из пиштоља ранио полицајца Ј. Т. у Мостарској улици у Брчком.

Према информацијама из истраге, осумњичени је пресрео полицајца када је он кренуо у угоститељски објекат и на њега испалио више хитаца те побјегао, али је ефикасном акцијом полиције брзо пронађен и ухапшен.

Повријеђен полицајац је након рањавања превезен у Јавну здравствену установу у Брчком гдје му је указана потребна медицинска помоћ. Он је након тога превежен на даље лијечење у УКЦ Тузла и није животно угрожен.

Из Полиције Брчко дистрикта саопштили су да им је овај догађај пријављен јутрос у 2.57 часова.

- Медицински техничар Службе хитне помоћи обавијестио да је код њих збринут пацијент на којег је од стране другог лица пуцано ватреним оружјем. Одмах након пријаве у просторије Службе хитне помоћи упућени су полицијски службеници који су извршили прикупљање обавјештења од лица Ј.Т. који је полицијски службеник Полиције Брчко дистрикта  - наведено је у саопштењу полиције. Појашњава се да полицајац Ј.Т. није био радно ангажован у вријеме пуцњаве те је колегама рекао шта се десило.

- Он је изјавио да је на путу испред једног угоститељског објекта у улици Мостарска, на њега из ватреног оружја пуцало лице иницијала С.М. из Брчког. Након прикупљања наведених информација обезбијеђено је мјесто догађаја и утврђено да се лице С.М. удаљило у непознатом правцу. Предузете су хитне мјере потраге и лице С.М. је лоцирано на подручју града и лишено слободе - рекли су у полицији.

Истакли су да је о свему упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

- Под његовим надзором се предузимају потребне истражне радње на расвјетљавању и документовању комплетног догађаја, утврђивању мотива и кривично-правној квалификацији. Након окончања свих истражних радњи и кривично правне квалификације догађаја, лице С.М. ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у даљу надлежност Тужилаштву Брчко дистрикта - стоји у саопштењу полиције.

Осумњичени до овог момента није предат тужиоцу, а како су нам рекли у Тужилаштву осумњичени ће бити испитан у складу с законом након чега ће бити одлучено о евентуалном предлагању притвора и другим мјерама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана