Осумњичени за помагање убици полицајца пред тужиоцем у Бањалуци

Срна
Осумњичени за помагање убици полицајца пред тужиоцем у Бањалуци

БАЊАЛУКА - З.Р, који је ухапшен у Бијељини у оквиру потраге за убицом полицајца у Лозници, предат је данас у Бањалуци у надлежност Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске и Жандармерије предали су ово лице Тужилаштву, уз извјештај о учињеном кривичном дјелу тешко убиство у вези са помагањем.

З.Р. ће након саслушања у Републичком тужилаштву бити спроведен у Суд БиХ ради одређивања екстрадиције, наведено је у саопштењу.

Припадници МУП-а Српске ухапсили су јуче у Бијељини З.Р. (39), држављанина Србије, за кога се сумња да је организовао транспорт убице од Прешева ка Лозници.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је данас у атару Бање Ковиљаче ликвидиран албански терориста који је убио једног српског полицајаца, а ранио другог.

У Лозници је у сриједу, 17. јула, увече убијен полицајац Никола Крсмановић (34), док је његов колега Вјекослав Илић (50) тешко рањен, приликом контроле "мерцедеса" тутинских регистрација, у којем су се налазиле двије особе.

Нападач је приликом изласка из возила пуцао из пиштоља, погодивши Крсмановића у груди, а Илића у раме, након чега је побјегао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана