Осумњичени за организовани криминал у кућном притвору

ГС
Осумњичени за организовани криминал у кућном притвору

САРАЈЕВО - Суд БиХ укинуо је притвор Милету Росићу, осумњиченом да је био на челу криминалне групе која се бави трговином дрогом, те му одредио мјере забране.

Мјере забране односе се на напуштања боравишта, односно кућни притвор, путовање и састајање са одређеним лицима, саопштено је из Суда БиХ. Осумњичени је упозорен да му се може одредити притвор уколико прекрши обавезе наметнуте овим рјешењем.

Росић је избјегао хапшење у полицијској акцији “Титан” која је изведена средином априла 2022, али се у децембру те године предао. Акцијом “Титан” разбијене су двије велике криминалне групе које су дјеловала на подручју Бијељине, али и других градова.

Том  приликом одузето је, између осталог, више од 20.000 КМ, око 19.000 евра, 5.000 швајцарских франака, већи број мобилних телефона. На челу једне групе био је Жељко Радовановић звани Кречо, док је другу групу предводио Миле Росић.

- До хапшења осумњчених дошло је декодирањем апликације „Скај”, гдје су инспектори пронашли бројне доказе који ову групу повезују са кривичним дјелима које су чинили. Међу ухапшеним је и судија Основног суда Бијељине Јован Савић - рекао је раније извор из истраге.

Росић је осумњичен и за промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене, давање мита, наношење тјелесне повреде, примање мита у обављању привредне дјелатности, одавање службене тајне и примање мита.

Укинута пресуда за убиство

Росићу се већ годинама суди за убиство Синише Гламочанина у Бијељини. Убиство се догодило 20. јула 2016. године у близини Росићеве куће у Бијељини. Гламочанин је погођен са више хитаца из пиштоља, а током суђења одбрана је тврдила да се радило о нужној одбрани.

Окружни суд у Бијељини је изрекао првостепену пресуду по којој је Росић осуђен на 11 година затвора.

Врховни суд Републике Српске је, убрзо, укинуо ову пресуду и наложио поновни поступак. Након поновљеног суђења, Росић је осуђен на шест година затвора. Међутим, у априлу 2021. Врховни суд Републике Српске је укинуо и ову пресуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана