Осумњичени за напад на родитеље малишана из Београда иду код тужиоца

Небојша Томашевић
Осумњичени за напад на родитеље малишана из Београда иду код тужиоца

САРАЈЕВО – Четворка осумњичена за напад на родитеље и дјецу из Београда испред хотела на Илиџи,током одржавања интернационалног турнира за дјечаке у малом ногомету, биће предата Кантоналном тужилаштву из Сарајева.

- Након криминалистичке обраде у МУП-у КС, осумњичени ће бити предати у надлежност КТКС. Након сто их испита поступајуца тузитељица у законском року од 24 сата, одлучи ће о даљњим мјерама-саопштено је из Тужилаштва у Сарајеву.

Како је раније саопштено из полиције због овго напада ухапшени су Е. Б. (20), А.Т. (27), Х.Д. (28) и Е.Х. (23) из Сарајева.

- Под надзором Кантоналног тужилаштва полицијски службеници Управе полиције настављају даљи рад на расвјетљавању и документовању свих околности везаних за јучерашњи догађај у којем је једно лице лакше повријеђено испред хотела на Илиџи, током одржавања интернационалног турнира за дјечаке у малом ногомету - речено је из МУП-а КС.

Група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба "Звездара" из Београда који учествују на међународном турниру нападнута је у јуче. Током одржавања турнира група дјечака је скандирала „Убији Србина“.

Родитељи младих фудбалера ФК „Звездара из Београда прво су нападнути у холу хотела.

- У једном тренутку родитељи ФК Звездара су имали заставу. Нисмо имали никакву намеру било кога да провоцирамо. Изненада, једна група је ушла и напала нас сузавцем и хтели су да нам отму заставу - испричао је један од родитеља младих фудбалера ФК Звездара, пренијели су медији.

Како је рекао, они су кренули за њима али напољу их је дочекала још већа група која је била маскирана, а имали су бакље и ножеве.

Није исклчено да су хулигани унапред смислили тактику како би Србе измамили из хотела. Тада су их поново напали, а једног родитеља су ранили ножем.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић раније рекао да је дјело за које су ухапшени оквалификовано као насилничко понашање, док је за скандирање "Убиј Србина!" рекао да ће бити третирано као посебно дјело.

-То је посебно дјело. То су два различита догађаја, а полицијски службеници раде све на расвјетавању оба дјела- рекао је Хаџиабдић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана