Осумњичени за напад на Новитовића пуштени на слободу

Небојша Томашевић
Осумњичени за напад на Новитовића пуштени на слободу

БАЊАЛУКА - Саша Ковачевић (46) из Бијељине, те Предраг (56) и Младен Којић (53) из Градишке који су ухапшени због напада на в.д директора Шумског газдинства "Дрина" Сребреница Милана Новитовића, након испитивања у бањалучком Окружном тужилаштву пуштени су да се бране са слободе.

Како је саопштило тужилаштво, наводећи њихове иницијале, поступајући тужилац је испитао осумњичене на околности почињених кривичних дјела насилничко понашање, угрожавање сигурности и оштећење  и одузимање туђе ствари.

- С обзиром на то да нису испуњени законски разлози предвиђени у члану 197. став 1. Закона о кривичном поступку Републике Српске за одређивањем мјере притвора, након испитивања осумњичена лица су пуштена и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе-стоји у саопштењу Тужилаштва.

Наводи се да се осумњичени терете да су наведена кривична дјела починила на штету М. Н. 7. августа око 14.15. часова на ауто – путу Бањалука- Градишка.

Како је наведено у овом саопштењу, наводећи иницијале, за насилничко понашање терете се сва тројица док Предрага додатно терете за угрожавање сигурности, а Младена Којића и за оштећење и одузимање туђе ствари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана