Осумњичени за масакр у старачком дому почастио кафић па рекао да "иде нешто да обави"

Agencije
Осумњичени за масакр у старачком дому почастио кафић па рекао да "иде нешто да обави"

ДАРУВАР - Осумњичени за убиство петоро људи у старачком дому у Дарувару и рањавање још најмање пет људи је пензионисани војни полицајац Крешимир П. (51), пише Јутарњи.

Он се сумњичи да је данас, нешто иза 10 сати ујутро убио петоро људи у дому за старије и немоћне особе "Вианеy" у Мажуранићевој улици у Дарувару, а више њих ранио. Једна од жртва је била и његова мајка.

Како незванично сазнаје мојпортал.хр, Крешимир је наводно, као уосталом и готово сваки дан посљедњих 10 година, непосредно прије крвавог похода сједио испред продавнице у Доњем Дарувару и пио пиво. У једном тренутку дошао је иза ватрогасног дома и замолио домара да њега и још једног пријатеља одвезе до града. Домар му је рекао да не може јер има посла.

"Мислио сам да треба до банкомата или нешто слично. На памет ми није падало да намјерава да уради тако нешто. И онда чујем ово. Не знам шта бих вам рекао, у шоку сам!", испричао је домар.

Према информацијама с којима за сада располаже мојпортал, Крешимирова мајка је већ 10 година смјештена у Дому за старије и немоћне у Мажуранићевој улици у Дарувару. Како наводе, Крешимир је прво дошао до кафића гдје је наручио себи пиће и почастио госте које су у том тренутку били у објекту. Био је, кажу, потпуно миран и рекао је да "иде нешто да обави".

Тада је, како се сумња, дошао до дома и почео да пуца. У нападу је убијена његова мајка, још троје корисника дома и један радник, а више људи је ранио. Након тога је, према незваничним сазнањима, мирно изашао на улицу и вратио се до оближњег кафића гдје је сачекао полицију која се брзо појавила и ухапсила га.

Власница дома Ана Ивандекић у стању потпуног шока одвезена је у пакрачку општу болницу, а испред дома се окупила неутјешна родбина страдалих корисника.

Медији наводе да је полиција већ раније имала посла с Крешимиром П. Наиме, како су рекли његови познаници, он је прије мјесец дана, након цјелодневног пијанчења испред продавнице у Доњем Дарувару, бацио познаника на степенице на којима су се налазиле боце. Мушкарац је због тежине повреда возилом хитне медицинске помоћи превезен у бјеловарску Општу болницу и на крају је завршио на абдоминалној хирургији. Наводно му је прије тога држао пиштољ у устима.

"Прије је то био ок дечко, био је војни полицајац на служби у Загребу. Али, када је отишао у пензију, алкохол је очито учинио своје". рекао је један Даруварчанин за хрватске медије који је желио остати анониман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана