Oсумњичени за крађу скупоцјеног “мерцедеса” иза решетака

Н.Т.
Oсумњичени за крађу скупоцјеног “мерцедеса” иза решетака

БАЊАЛУКА – Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Милану Ћоси (54) из Бањалуке и Александру Марићу (46) из Пелагићева осумњиченим за крађу скупоцјеног “мерцедеса” у Загребу, a који је пронађен у Лакташима.

Поступајући судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је притвор због сумње да су почининили кривично тешка крађа, а може трајати до 8. априла 2023. године до 20.40 часова.

Како је раније саопштено из Тужилаштва, осумњичени су да су између 11. и 19. фебруара ове године, у Загребу украли “мерцедес -бенз АМГ ГТР”, кабриолет, бијеле боје, са којим су уз употребу неприпадајући регистарских ознака у намјери избјегавања полицијских контрола и система видео надзора, као и мјера граничне контроле прешли границу БиХ.

Њих су ухапсили припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а осим украденог 2“мерцедеса од осумњиченог двојца, иначе познатих крадљиваца возила, одузет је и БМЊ Џ5.

Ријетки примјерак мерцедес, чија се вриједност процјењује на више од 200.000 евра, украден је у фебруару у Хрватској из гараже 81-огодишњака.

„Мерцедес-AMG GTR“ бијеле боје, без регистарских ознака украден је у фебруару из гараже на Кожинчевом брегу на подручју Суседграда (подручје Загреба), а разбојник је однио и накит.

Овај „мерцедес“  један је од укупно 750 произведених и вјероватно једини у Хрватској. Тада је саопштено да мотиви нису у потпуности јасни с обзиром да га је немогуће продати у комаду, а тако риједак и скуп аутомобил нико неће купити за дијелове, нити је могуће  уклонити све бројеве и кодове.

Возило је 2020. моделске године (што значи да се производи од краја 2019.). У лимитираној серији произведен је на основу „Coupea“ који је од раније био на тржишту, а тада му је, као новом, цијена била око 180.000 еvра плус ПДВ.

"Мерцедес" је власништво 81-годишњака, а довезен је у Хрватску из Швајцарске.

Полиција је истрагом дошла до сазнања да је аутомобил завршио у Бошковићима гдје су и ухапшени осумњичени.

Обојица су од раније познати полицији по крађама луксузних возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана