Осумњичени за дјечију порнографију иде иза решетака

Н.Т.
Осумњичени за дјечију порнографију иде иза решетака

БАЊАЛУКА – Судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Велимиру Балабану (59) из Бањалуке, кога сумњиче да је починио кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију, сазнаје "Глас Српске".

Ова мјера му је изречена на приједлог Окружног тужилаштва које је то тражило притвора због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Балабана терете да је скоро три и по мјесеца путем друштвене мреже ТикТок комуницирао са дјевојчицом од 11 година користећи сексуалне алузије.

- Осумњиченом  В.Б. се на терет ставља да је од 16. марта до 2. јула ове године, путем друштвене мреже ТикТок, креирао профил са неистинитим подацима, те ступио у контакт са једанаестогодишњакињом. Са њом је комуницирао на сексуално експлицитан начин - наводе из Тужилаштва.

Балабан је ухапшен 2.јула у акцији "Ласер",  како је речено у полицији наводећи иницијале, терете га и да је малољетну особу наводио да се фотографише и пошаље му фотографије.

Он је иначе познат од раније по сукобу са законом и пријављиван је за сексуално узнемиравање студенице у вријеме док је радио у студенској служби Технолошког факултета у Бањалуци током 2017.године.

На њега су се студенткиње пожалиле да их је у он тјерао да га љубе како би им пријавио испит.

Осим тога њега су студенти оптужили да је митом од 60.000 КМ покушао све то да заташка.

Студенткиње су наводиле да их је Балабан позивао на вечеру у свој стан, као и да је уговарао састанке у хотелу "Талија".

Балабан је 2018. године и поред оптужби студентица враћен на посао, на друго радно мјесто, односно референта за обрачун личних примања у Служби за финансије Универзитета у Бањалуци.

Тужилаштво БиХ преузело је овај случај од Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а истрага није покренута.

Повезана вијест:

Предложен притвор осумњиченом да је на ТикТоку сексуално врбовао дјевојчицу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана