Осумњичени у акцији “Ролекс” предати тужилаштву

Срна
Осумњичени у акцији “Ролекс” предати тужилаштву

САРАЈЕВО - Тужилаштву БиХ предато је пет особа ухапшених у акцији кодног назива “Ролекс” због организованог криминала.

Поступајућем тужиоцу предати су на даље поступање осумњичени који су лишени слободе - један синоћ, а преостали у јутарњим часовима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оперативна акција у предмету кодног назива “Ролекс” реализована је у сарадњи и комуникацији са структурама Европола, а односи се на више особа осумњичених за организовани криминал, повезан са неовлаштеним међународним прометом великих количина наркотика.

У оквиру предмета са доказима из “Скаја” и “Аном” апликација, прикупљени су докази да су осумњичени, као организована криминална група, у периоду од 2019. до 2021. године, вршили кријумчарење дроге на подручју БиХ, Црне Горе и земаља региона.
Активности у предмету Тужилаштва БиХ, реализовали су припадници МУП-а Републике Српске, Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ и других партнерских полицијских агенција. Извршени су претреси на више локација у градовима у оба ентитета, а тужилаштву је предато укупно пет осумњичених особа.

Након што испита осумњичене, поступајући тужилац из Скај тима Тужилаштва донијеће одлуку о приједлогу за одређивање мјере притвора или мјера забране, као и другим истражним активностима у предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана