Осумњичени негирао да је убио малу Данку

Курир
Foto: Радио Магнум

ЗАЈЕЧАР  - Срђан Јанковић (50) из села Лука који је осумњичен да је заједно са Дејаном Драгијевићем (50) из села Злот, убио двогодишњу Данку Илић саслушан је данас у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару гдје је три и по сата одговарао на питања која му је постављао тужилац.

- Данас 4.јуна 2024. године, у просторијама Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, саслушан је осумњичени Срђан Јанковић, који је у потпуности негирао извршење кривичног дјела - саопштило је тужилаштво.

Како сазнаје Курир, Јанковићу је постављено стотину питања и на свако је дао одговор.

- Ја тога дана девојчицу уопште нисам видео, заправо је нисам видео никада у животу - изјавио је, наводно, Јанковић на саслушању, а незванично сазнаје Курир.

Јанковић се сво вријеме бранио ћутањем, да би 17. априла ријешио да првобитно промијени свог браниоца, а затим и да проговори о злочину. Међутим, он је рекао да нема никаква сазнања.

Посљедњи свједоци у истрази саслушали су 27. и 28. марта, а укупно их је испитано 19 међу којима су и родитељи мале Данке.

Дјевојчица је, иначе, нестала 26. марта у мјесту Бањско поље код Бора кад је са мајком и братом дошла на породично имање и од тада јој се губи сваки траг.

Након неколико дана даноноћне потраге за њом, испливала језива вијест да је мала Данка убијена.

За тај злочин су осумњичени Дејан Драгијевић (50) из Злота и Срђан Јанковић (50) из Луке, обојица радници ЈКП „Водовод” Бор. - Дејан Драгијевић (50) који је заједно са Јанковићем осумњичен за ово дело наводно је признао све и у полицији и у тужилаштву, али никада није открио где је тело девојчице, а рекао је да је Јанковић управљао аутомобилом кад су је ударили испред имања, што његов колега из ЈКП Водовод сада негира да се десило - подсјећа извор Курира.

Срђан Јанковић је након саслушања убрзо враћен колима марице у зајечарски притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана