Осумњичени и тужиоцу признао да је убио монаха и из манастира украо мало више од 1.000 КМ

Небојша Томашевић
Осумњичени и тужиоцу признао да је убио монаха и из манастира украо мало више од 1.000 КМ

БАЊАЛУКА -Драган Шево (40) који је осумњичен за убиство монаха манастира Глоговац код Шипова Стефана Ачића (62), прво је од њега тражио новац да плати своје обавезе, а када му он то није дао, два пута га је убо ножем те је из манастира украо између 1.200 и 1.300 марака, сазнаје "Глас Српске".

Шево је овај злочин признао и пред полицијом и пред окружним тужиоцем који је предложио да Шеви буде одређен једномјесечни притвор, што је Окружни суд у Бањалуци прихватио.

Незванично сазнајемо да је Шево 7. децембра дошао у манастир Глоговац код монаха Ачића, кога је знао од раније јер је ту неријетко долазио.

Након краћег задржавања он је од њега тражио одређени износ новца да измири обавезе које је имао.

-  Монах је одбио да му да новац и тада је дошло до краће препирке, током које је Шево извадио нож и убо монаха два пута у предјелу груди. Шево је након тога са више мјеста у манастиру покупио ситни метални и папирни новац у разним апоенима у укупном износу између 1.200 и1.300 КМ и побјегао је - казао је извор близак истрази.

Рочиште за одређивање мјере притвора одржано је јутрос у бањалучком  Окружном суду.

Бранилац оптуженог, адвокат Милан Росић се противио притвору, али није могао да говори детаље.

Притвор је предложен због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао да сакрије, уништити и измјени трагове важне за кривични поступак.

- Притвор је предложен и из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда, односно узнемирењем јавности   - саопштило је раније Тужилаштво.

Шево је јуче пердат Окружном тужилаштву Бањалука након што је дан раније испитан у полицији у Мркоњић Граду гдје је, како незванично сазнајемо, признао да је случајно убио оца Стефана.

Шево је јуче испитиван у Окружном тужилаштву Бањалука, а према ријечима извора блиског истрази, истражиоцима је казао да није планирао да убије монаха и да је само хтио новац од прилога како би се коцкао. Осумњичени је наводно казао да је ножем хтио да заплаши монаха, те да су почели да се нагуравају када га је случајно избо по грудима.

Осумњичени је током испитивања, додаје овај извор, испричао да возач који га је довезао у манастир Глоговац није знао за злочин до повратка у Бањалуку, када је вијест о убиству монаха одјекнула на интернету.

Шево је осумњичен да је монаха два пута убо ножем након што га је жртва претходно почастила вечером.

Отац Стефан убијен је 7. децембра у трпезарији манастира Глоговац, а два дана касније Шево је ухапшен је бањалучком мотелу "Нана", када је себи забио нож у груди, након чега је превезен у Универитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци гдје је оперисан и био на лијечењу до прије три дана.        

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана