Осумњичени да су уносили лажне податке у полисе за осигурање возила

Jасмина Салопек
Осумњичени да су уносили лажне податке у полисе за осигурање возила

ГРАДИШКА - Небојша Томић (31) и Драго Ковачевић (37), оба из Градишке , те браћа Вјекослав (42) и Владимир Вученовић (38) и Игор Гргец (45), сви из Српца, осумњичени су да су уносили лажне податке у полисе за осигурање возила, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним информацијама, они су у седам случајева издали нове полисе осигурања која су везали за стара осигурања  других  особа.

- То су чинили како би могли да дају попуст клијентима нових полиса, а који према закону нису ни имали право на то. У неким случајевима, људима су наплаћивали пуни износ осигурања, а у полисама су наводили мањи износ на основу наводно датог попуста. Разлику су присвајали себи - рекао је наш извор.

Појаснио је да је ова превара утврђена када је провјером појединих полиса откривено да се не слажу подaци у  новоиздатим са старим полисама.

- Тако су у новоиздатим полисама наводили податке за возило које осигуравају, а попусте су давали на основу старе полисе која гласи на другу особу и друго возило. То су чинили јер власник праве полисе, којем су осигуравали возило, није имао право на попуст - појаснио је извор "Гласа Српске".

Из Полицијске управе Градишка, наводећи иницијале, саопштили су да су против осумњичених поднијели пет извјештаја Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Истичу да се осумњиченима на терет стављају кривична дјела повреда обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање и злоупотреба положаја одговорног лица.

- Осумњичени Н. Т, Д. К, В. В, В. В. и И. Г су током 2020. године, обављајући послове обавезног осигурања од одговорности за моторна возила, приликом сачињавања полисе на основу претходне полисе осигурања, унијели неистините податке, те издали полисе осигурања за премијерским разредом и попустом - наведено је у саопштењу полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана