Осумњичени да су Кисина убили из користољубља: Тројцу предложен притвор

АТВ
Осумњичени да су Кисина убили из користољубља: Тројцу предложен притвор

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномјесечног притвора за Драгана Јелачу (48) из Челинца, Валентину Стојановић (20) из Лакташа и Давида Костића (46) из Лакташа, осумњиченима за тешко убиство Саше Кисина (49).

Злочин се догодио 13. маја око 21 часова у напуштеној кући у улици Јована Дучића. Осумњичени се терете за убиство из користољубља и уколико се докаже кривица пријети им казна од 10 година или доживотни затвор.

”У напуштеној кући, коју су неовлаштено користили, а у којој се налазио оштећени С.К. осумњичеи су заједно и по претходном договору, након вербалног сукоб са оштећеним, истог су рукама и ногама ударали по глави и тијелу, те му нанијели тјелесне повреде. Осумњичена лица су том приликом од оштећеног одузели новчаник који је накнадно пронађен код осумњиченог Јелаче”, саопштило је ОЈТ Бањалука.

Додају да је од посљедица задобијених повреда С.К. је преминуо 14. маја у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

”Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекства, постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело, те из ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна а које је посебно тешко с обзиром, на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда”, наводе у Тужилаштву.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана