Осумњичене за подвођење дјевојке из Мостара остају у притвору: "Ово нема ни у шпанским серијама"

ГС
Наида и Ајша
Foto: Инстаграм | Наида и Ајша

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву прихватио је приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево те је за наредна два мјесеца продужио притвор Наиди Механовић и Ајши Рамић, ухапшенима у акцији “Тин”, коју су прије мјесец реализовали службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Ову информацију за „Аваз” потврдила је Незира Пинџо, портпарол Кантоналног суда Сарајево.

Изјава оштећене

Иначе, сједница Вијећа на којој је разматран приједлог за продужење притвора била је затворена за јавност. Механовић и Рамић осумњичене су за трговину људима, противправно одузимање слободе и изнуду. Случај се повезује с подвођењем дјевојке из Мостара у једном стану у Сарајеву.

На сједници прије мјесец адвокат Дијана Хасић, која заступа Наиду Механовић, између осталог је истакла да се истрага темељи само на изјави оштећене, која је навела да је затворена, малтретирана, да су осумњичене дијелиле другим особама снимке пружања сексуалних услуга, те да је сав новац морала давати Наиди.

Хасић је, такође, казала да исказ оштећене није потврђен материјалним доказима, као и да је оштећена била контрадикторна у својој изјави, те да је, осим оптужби на рачун Наиде, признала да јој је Механовић помогла када јој је било најтеже и пружила јој кров над главом.

Изгубила телефон

- Албертинина кућа је изгорјела у пожару и замолила је Наиду, коју је познавала, јер су заједно студирале, да дође код ње. Наида јој је пружила помоћ, дала јој дом и посао у својој агенцији. Албертина потом изјављује да је заточена те да пред другима није смјела говорити о својим проблемима - казала је Хасић.

Истакла је да је Албертина изјавила да је у периоду док је била у Наидином стану излазила повремено да купи основне потрепштине те да је ишла на посао у Агенцију.

- Поставља се питање како онда није отишла у полицију или се обратила некоме да јој помогне - навела је Хасић.

Хасићева је истакла да немају на основу чега идентификовати особе које су користиле сексуалне услуге оштећене. Наида је била у Дубаију и изгубила је мобител, те је требала набавити нови кад је ухапшена.

Иначе, полиција је приликом претреса код Наиде пронашла пасош дјевојке из Мостара.

Однијела јој кључеве

Наида Механовић је прије мјесец истакла да је завршила студиј права, те да је Тужилаштво у овом случају жели приказати као неку криминогену особу, а она то није.

- Албертина је моју мајку звала мајком. Однијела ми је кључеве од стана и пословног простора. Једна особа је била у интимним односима с Албертином... Потресена сам свиме, ово нисам видјела ни у шпанским сапуницама. Гледала сам на њу као на своју млађу сестру, то могу потврдити све моје комшије - казала је Наида Mехановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана