Осумњичене да су лажно пријавиле крађу ствари вриједних 16.000 КМ

ГС
Осумњичене да су лажно пријавиле крађу ствари вриједних 16.000 КМ

ПРИЈЕДОР - Самида М. из Швајцарске и Емсуда М. из Аустрије осумњичене су да су лажно пријавиле разбојништво односно да су им непознате особе отеле торбу са стварима вриједним 16.000 марака, потврђено је "Независним".

Како сазнајемо сумња се да су жене лажно пријавиле кривично дјело како би у иностранству могле наплатити одштету од осигурања.

Наиме, Полицијској управи Приједор 14. јула обратила се С.М. из Швицарске и пријавила да су јој претходног дана три непозната лица у улици Војводе Путника у Приједору украле личне ствари укупне вриједности око 16.000 КМ. 

Како сазнајемо жена је пријавила да су јој, док су них двије биле у тој улици, разбојници стргнули руксак у којем је између осталог био професионални фотоапарат, таблет, новац као и друге личне ствари.

Међутим, како сазнајемо полиција је убрзо утврдила да она заправо није ни имала код себе те ствари и да је све лажно пријавила.

"Радећи на расвјетљавању пријављеног кривичног дјела, криминалистичком обрадом лица утврђено је да су С.М. и Е.М. лажно пријавиле да им је извршењем кривичног дјела отуђен професионални фотоапарат, камера, таблет, новац и друге вриједности", наводе из ПУ Приједор.

Након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштаву Приједор против С.М. и Е.М. биће достављен извјештај за почињено кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана