Осумњичена за покушај убиства супруга све признала: "Срећна сам јер су ми дјеца коначно добила оброк"

Небојша Томашевић
Осумњичена за покушај убиства супруга све признала: "Срећна сам јер су ми дјеца коначно добила оброк"

САРАЈЕВО - Ирена Карић, осумњичена за покушај убиства супруга Нијаза којег је ударила три пута сјекиром у главу, након што је све признала, казала је да је срећна што су њена дјеца добила оброк у Центру за социјални рад јер им она није могла обезбиједити храну.

Ово је "Гласу Српске" потврдио њен адвокат Омар Мехмедбашић те истакао да је Карићева рекла да је супруга ударила јер је годинама малтретирао, што више није могла да трпи.

- Ово је врло тешка ситуација. По причи моје брањенице, супруг је дуго времена малтретирао и трошио њихов новац. Била је срећна када је чула да ће јој дјеца добити храну - рекао је Мехмедбашић.

Ова породична драма одиграла се у ноћи између уторка и сриједе, а злочин је пријављен у сриједу ујутро. Полицији је дојављено да се у кући у улици Седреник у Старом Граду налази мушкарац у несвјесном стању с видним повредама. Изласком на терен полиција је пронашла Нијаза који је превезен у болницу у Сарајеву, гдје је оперисан. Он је и јуче био у тешком стању.

Његова супруга Ирена ухапшена је неколико часова касније и како су саопштили из МУП-а Кантона Сарајево, наводећи иницијале, на терет јој стављају кривично дјело покушај убиства.

Према незваничним информацијама, Нијаз је дуже вријеме малтретирао супругу Ирену те је сав новац трошио на коцку, а њу затим тјерао да проси новац од комшија.

- Осумњичена је рекла да је кобне вечери Нијаз опет почео да малтретира и њу и дјецу због даљинског те је њој "прекипјело". Узела је сјекиру и ударила га три пута у главу. Рекла је да је због страха отишла у другу собу, а када је ујутро видјела да је крвав, позвала је хитну помоћ - рекао је извор близак истрази. Супружници Ирена и Нијаз имају троје малољетне дјеце.

Ово је трећи сличан случај напада сјекиром у посљедњих неколико дана у БиХ. Мухарем С. (60) из Кројчица код Тузле 6. маја је сјекиром усмртио супругу К. С. након свађе и туче у којој је и он лакше повријеђен. Након тога је позвао кћерку и рекао шта је урадио. Само дан раније Добојлија Недељко М. покушао је да убије сина Младена М. којег је, наводно, ударио сјекиром у главу, а потом покушао да се убије ножем.

Притвор

Осумњичена Ирена Карић јуче је предата у надлежност Кантоналног тужилаштва у Сарајеву. У овој институцији су, без навођења имена, рекли да ће поступајући тужилац након испитивања одлучити о томе да ли ће за њу затражити притвор. Бранилац Карићеве адвокат Омар Мехмедбашић казао је да вјерује да ће за њу бити предложен и вјероватно одређен притвор. Истакао је да ће се на ту одлуку свакако жалити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана