Осумњичен да је напао полицајца и покушао ући у полицијски аутомобил током хапшења малољетника

ГС
Осумњичен да је напао полицајца и покушао ући у полицијски аутомобил током хапшења малољетника

ШИПОВО - К.Г. из Шипова осумњичен је да је напао полицијског службеника и насилно покушао ући у возило док су хапсили малољетника у мјесту Стројице у Шипову.

К.Г. је ухапшен у недјељу због постојања основа сумње да је починило кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Полицијска управа Мркоњић Град саопштила је да се инцидент десио на јавном скупу у Стројицама након што је нарушен јавни ред и мир од стране малољетног лица.

Малољетник је, како се наводи у саопштењу, физички насрнуо на Ж.К. из Шипова, након чега је ухапшен.

-Након што је лишено слободе малољетно лице је уведено у службено возило којем је пришао К.Г. из Шипова и покушао насилно да уђе у службено возило у чему су га спријечили полицијски службеници, након чега је исти физички насрнуо на полицијског службеника. Осумњичени К.Г. је лишен слободе због постојања основа сумње да је починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности - наводи се из полиције.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично.

Против малољетника ће надлежном суду бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка за почињене прекршаје из Закона о јавном реду и миру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана