Осумњичен да је лажно пријавио да су га напали и отели 500 евра

GS
Foto: Pixabay

ЛАКТАШИ - Полиција је ухапсила Д. М. за којег сумња да је лажно пријавио да су га напале непознате особе усљед чега је изгубио свијест, а из торбице му је украдено 500 евра.

Д. М. терете да је починио кривично дјело лажно пријављивање кривичног дјела.

"Полицијским службеницима Полицијске станице Лакташи 3. маја око 00.15 часова се обратио Н.М. и пријавио да је у близини породичне куће на некатегорисаном путу пронашао Д. М. које је одавало знакове дезоријентисаности. Д. М. је санитетским возилом Дома здравља Лакташи превезено на указивање помоћи у Универзитетско клинички центар Републике Српске (УКЦ РС). Обављеним разговорима са Д. М. дошло се до сазнања да је исто нападнуто од стране непознатих лица усљед чега је дошло до губитка свијести те да је том приликом из торбице отуђен новац у вриједности 500 евра", наводе из ПУ Бањалука.

Додају да су предузимањем оперативних мјера и радњи, полицијски службеници Полицијске станице Лакташи утврдили да се ради о лажном пријављивању кривичног дјела те је Д. М. око 16 часова ухапшен.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио полицијским службеницима да након документовања свих чињеница доставе извјештај о почињеном кривичном дјелу у редовној процедури, преносе Независне

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана