Осуђивани убица са саучесником отео 700 КМ од Бањалучанина

Небојша Томашевић
Осуђивани убица са саучесником отео 700 КМ од Бањалучанина

БАЊАЛУКА –Осуђивани убица Јасмин Илијић (32), те Небојша Ј. (25) из Бањалуке, ухапшени су због сумње да су претукли суграђанина из новчаника украли 700 марака, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, двојцу се на терет ставља да су починили разбојништво.

Према полицијском саопштењу, напад се догодио 3. јула на паркингу у бањалучком насељу Старчевица. Након напада жртва је завршила у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српке.

- Полицијски службеници ПУ Бањалука идентификовали су и ухапсили Н.Ј. и Ј.И. због сумње да су починили кривично дјело разбојништво. Наиме, полицији је 3. јула оштећени пријавио да су га, непосредно прије пријаве, на паркингу напала два непозната мушкарца и из новчаника му украли 700 КМ, при чему је задобио тјелесне повреде -наводе у ПУ Бањалука.

Како нам је потврђено, након криминалистичке обраде Илијић и Небојша Ј. су пуштени да се бране са слободе и након комплетирања предмета против њих ће бити поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

Осумњичени Илијић је одлежао  седам година затвора због убиства Мустафе Ликића из Санског Моста.

Тај злочин се догодио 29. маја 2015. године испод зидина тврђаве Кастел у Бањалуци. Илијић и Ликић су били добри пријатељи, а у пресуди се наводило да су се кобне вечери посвађали. Дошло је до туче током које је Илијић шаком у главу ударио Ликића који је од ударца пао и ударио главом о камен. Оптужени га је потом више пута ногом ударио у главу, нанијевши му фрактуре костију лобање. 

-Ликић је изгубио свијест и Илијић га је у таквом стању одвукао до корита Врбаса и гурнуо у воду, усљед чега се утопио-  наводило се у пресуди.

Ликићево тијело су 12 дана након убиства рибари пронашли у Врбасу. Истрагом је утврђено да је он дошао у посјету Илијићу, који је признао злочин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана