Осуђеник се објесио у затворској ћелији КПЗ-а Бањалука

Ј. Са.
Осуђеник се објесио у затворској ћелији КПЗ-а Бањалука

БАЊАЛУКА- Здравко Милановић (68) из Чардачана код Лакташа који је недавно правоснажном пресудом Врховног суда Републике Српске осуђен на шест и по година затвора због покушаја убиства супруге, извршио је самоубиство вјешањем у ћелији Казнено-поправног завода (КПЗ) Бањалука на Туњицама, сазнаје "Глас Српске".

Из Окружног тужилаштва Бањалука саопштили су, наводећи иницијале, да се самоубиство десило у петак у јутарњим часовима у просторијама овог завода.

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука потврдио је да је након пријаве обављен увиђај, те да је утврђено да нема елемената кривичног дјела.

Милановић је осуђен јер је у супругу пуцао 15. марта 2021. године око 23 часа у породичној кући. Прво је узео ловачку пушку, а затим је отишао у спаваћу собу гдје се налазила несрећна жена, те јој наредио да устане из кревета.

– Када је Невенка то учинила, цијев пушке је усмјерио према њој. Покушавајући да се одбрани, она је својом руком ухватила за цијев пушке и гурнула је према горе. Милановић је у том тренутку у њеном правцу испалио метак који ју је погодио у тијело – наводи се у пресуди, те додаје да је жена погођена у лијево раме и надлактицу.

Милановић је потом гурнуо супругу, а када је она пала на под, поново је према њој усмјерио оружје, покушавајући да цијев прислони на њену главу.

У покушају да се одбрани Невенка је поново одгурнула цијев, а Милановић је испалио још један хитац који ју је погодио у лијеву страну грудног коша.Несрећна Невенка погођена је са укупно 120 куглица сачме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана