Осуђени за премлаћивање замијенио затворску казну новчаном: Милетић слободу плаћа са 18.000 КМ

Н.Т.
Осуђени за премлаћивање замијенио затворску казну новчаном: Милетић слободу плаћа са 18.000 КМ

БАЊАЛУКА - Анђело Милетић (24) из Бањалуке, који је осуђен због бруталног премлаћивања Душка Бркића Гере (57) изречену затворску казну од годину, замијенио је новчаном од 18.000 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Рјешење од замјени затвора новчаном казном донио је Основни суд у Бањалуци на основу његовог захтјева. 

По тој одлуци Милетић је дужан да 18.000 КМ измири у року од три мјесеца, а у противном, ићи ће иза решетака. 

Осим Милетића, у овом случају у другостепеном поступку за кривично дјело тешка тјелесна повреда осуђени су Давид Крнета и Милош Ћулум на по пола године затвора.

Бркићев пуномоћник, адвокат Марко Микеш, истакао је да ће се жалити на  одлуку суда јер је Анђело практично поново осуђен на новчану казну као и у првостепеној пресуди, што је за њих неприхватљиво. 

Првостепена пресуда по којој је Милетић био осуђен на 12.000 КМ, Крнета на 4.000, а Ћулум на 2.000 КМ. Новчана казна укинута је и измијењена након жалби оштећеног Гере па су тројцу изречене затворске казне. 

Према оптужници, Милетић, Крнета и Ћулум напали су Бркића 28. септембра 2017. након свађе у кафићу “Интермецо” у Косовској улици у Бањалуци. Како је  наведено у оптужници, Милетић је након свађе флашом ударио Бркића у главу и он је пао. 

Затим су га Крнета и Ћулум ударали ногама по глави и тијелу док је лежао. Наводи се да је Крнета разбијеном пивском флашом Бошковића исјекао по леђима. Стоји да су му нанијели тешке повреде. 

Анђелу Милетићу се у Окружном суду у Бањалуци суди због напада и премлаћивања војника Оружаних снага БиХ Синише Благојевића којем је на свадбеном весељу његов брат Александар Милетић ножем избио око.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана