Осуђени на затвор због пуцања на супружнике и њихово дијете

ГС
Осуђени на затвор због пуцања на супружнике и њихово дијете

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Пресудом Кантоналног суда у Широком Бријегу, Љубо Лауц (33) и Јурај Лауц (39) из Љубушког осуђени су на јединствену казну затвора од по седам година и осам мјесеци због пуцања на супружнике Ј.П. и М.П. те њихово дијете Л.П.

Саопштило је то Кантонално тужилаштво у Широком Бријегу, одакле додају да су доказали кривицу двојице оптужених за покушај убиства и тешку повреду.

Оптужницу пред судом заступао је тужилац Јосип Аничић, који је, како се додаје у саопштењу, кривицу оптужених доказао "позивањем и испитивањем свједока оштећеника, свједока очевидаца догађаја, вјештака за балистичка вјештачења Центра за форензичка испитивања, истраживања и вјештачења 'Иван Вучетић' из Хрватске, те вјештака за вјештачење повреда". Поред тога, суду је презентовано више од 30 материјалних доказа.

Према овој, неправоснажној пресуди, на коју је могуће изјавити жалбу о којој би одлучивао Врховни суд ФБиХ у Сарајеву, Љубо и Јурај Лауц су 5. децембра 2019. године у мјесту Лисице, Љубушки, пуцали из аутоматске пушке из BМW-а којим је управљао Јурај Лауц, на голф 4 у којем су били супружници и њихово дијете.

"Када је Ј.П. зауставио возило, изашли су из возила и физички насрнули на њега, ударајући га рукама, ногама и кундаком пушке по глави и тијелу. То су учинили у стању битно смањене убројивости због тога што је Ј.П. 14 дана прије тога заједно с још једном особом физички насрнуо на Љубу Лауца и одгризао му комад уха", наводе из Тужилаштва у Широком Бријегу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана