Осуђени јер су лагали да им је син болестан и сакупљали новац за њега

Агенције
Осуђени јер су лагали да им је син болестан и сакупљали новац за њега

БОСАНСКА КРУПА - Општински суд у Босанској Крупи неправоснажно је осудио ванбрачне супружнике Елвиса Садрија (32) и Фахрету Бећиревић (27) из Босанске Крупе јер су лажним приказивањем чињеница довели у заблуду већи број лица која су вршила уплате на име хуманитарне помоћи за лијечење њиховог малодобног сина, иако њему лијечење није било потребно.

Суд је установио како су супружници на тај начин прикупили преко 138.000 марака, а већи дио средстава и потрошили.

На наведени начин ванбрачни супружници су починили кривично дјело преваре, установљено је у пресуди.

Суд је првооптуженом Елвису Садрију изрекао казну затвора у трајању од осам мјесеци, те му, истовремено уз његов пристанак, казну затвора замијенио радом за опће добро на слободи у трајању од 70 радних дана. Другооптуженој Фахрети Бећиревић изречена је условна осуда у трајању од шест мјесеци затвора, с роком провјеравања од двије године.

Суд је по приједлогу тужилаштва изрекао мјеру којом се оптуженима одузима имовинска корист прибављена кривичним дјелом у укупном износу од 138.300 марака.

Тужилаштво Унско-санског кантона је у поступку доказало да су ванбрачни супружници ову превару извршили у периоду од 1. јануара 2015. до 14. фебруара 2023. године служећи се друштвеним мрежама, те да је на тај начин на њихове приватне трансакцијске рачуне извршено укупно 2.398 уплата физичких и правних лица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана