Осуђени дилер дроге мора да врати новац којим га је СИПА намамила

ГС
Осуђени дилер дроге мора да врати новац којим га је СИПА намамила

БИХАЋ - Кантонални суд у Бихаћу осудио је четири особе на вишегодишње затворске казне због почињења кривичног дјела неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

На казну затвора у трајању од 5 година и 10 мјесеци осуђен је Хасид Золић,  на затворске казне у трајању од по 3 године и 10 мјесеци осуђени су Денис Шабић, Мирела Антонић и Елвиса Золић Бегановић.

Свима њима се у изречену казну затвора урачунава вријеме које су провели у притвору, након што су ухапшени крајем јула 2019. године.

Такође, пресудом је усвојен и захтјев Aгенцијe за истраге и заштиту (СИПА) којом је оптужени Хасид Золић обавезан да им врати новац у укупном износу од 2.750 марака.

Ради се о новчаним средствима која су утрошена приликом примјене посебне истражне радње симулиране куповине наркотичких средстава од осуђеног, што је касније послужило у раскринкавању ове криминалне групе.

Иначе, сви осуђени су ухапшени у склопу акција кодног назива „Текила“, коју су провели припадници СИПА у сарадњи с припадницима МУП-а УСК, а под надзором Тужилаштва УСК.

Акција је реализирана на подручју Бихаћа и Цазина након  вишемјесечног рада на откривању и документовању починилаца овог кривичног дјела, преносе Независне.

Слободе је тада лишено пет особа због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

Током претреса особа и просторија на пет локација пронађено је преко килограм опојне дроге спид, 570 таблета екстази, већа количина марихуане, те мобилни телефони, дигиталне ваге, дробилице за биљне материје, пушка и муниција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана