Осуђене због фиктивних уговора о закупу станова за смјештај посланика

Срна
Осуђене због фиктивних уговора о закупу станова за смјештај посланика

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву осудио је Добрилу Плетикосу на осам мјесеци затвора због сачињавања фиктивних уговора о закупу станова за смјештај посланика у федералном Парламенту, а Мају Плетикоса Колашинац на пет мјесеци затвора за помагање у чињењу овог кривичног дјела, саопштено је данас из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Оне су осуђене након разматрања споразума о признању кривице. Добрили Плетикоса и Маји Плетикоса Колашинац казне неће бити извршене уколико у року од двије године од правоснажности ове пресуде не почине ново кривично дјело, односно у року од једне године

Њих двије су дужне у року од двије године од правоснажности пресуде вратити имовинску корист прибављену кривичним дјелом у износу од 2.800 КМ, а Добрила Плетикоса дужна је и надокнадити штету буџету Федерације БиХ /ФБиХ/ у износу од 6.400 КМ.

Добрила Плетикоса се терети да је током 2013. и 2014. године, обављајући послове секретара Административне комисије Представничког дома Парламента ФБиХ, сачинила више фиктивних уговора о закупу станова за смјештај посланика, иако је знала да их неће користити. На тај начин је себи,али и својој познаници прибавила незакониту корист у износу већем од 9.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана