Осуђен због подмићивања бирача: Армину Омерагићу шест мјесеци затвора и казна од 1.000 КМ

ГС
Осуђен због подмићивања бирача: Армину Омерагићу шест мјесеци затвора и казна од 1.000 КМ

Општински суд у Сарајеву осудио је Армина Омерагића, након што је признао кривицу, на шест мјесеци затвора и новчану казну од 1.000 КМ због кривичног дјела повреда слободе одлучивања бирача, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Осуђен због подмићивања бирача: Армину Омерагићу шест мјесеци.

Другооптуженом у овом предмету Харису Спахићу изрицање пресуде заказано је за 16. август.

Оптужница их терети да су од почетка октобра до 7. октобра 2018. године, уочи избора за скупштине кантона у Федерацији БиХ, остварили контакт са бирачима и дали им инструкцију да на гласачком листићу за Скупштину Кантона Сарајево заокруже имена два кандидата једне од политичких странака, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су ова лица бирачима обећала да ће им дати новчану накнаду од 20 КМ до 50 КМ ако гласају и рекламне визит картице фотографишу заједно са гласачким листићем на којем су претходно заокружили имена, а потом фотографије доставе као доказ да су гласали по датој инструкцији.

Тако је њих 11 који су гласали за ове кандидате добило новац, док их девет није добило обећану накнаду, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да је Тужилаштво Кантона Сарајево именовало контакт- особу за комуникацију и сарадњу са Централном изборном комисијом БиХ и полицијским агенцијама због праћења и благовременог поступања у вези са предстојећим општим изборима у БиХ, сходно закључцима Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана