Осуђен Хусеин Рошић, бивши премијер УСК

ГС
Foto: Илустрација

БИХАЋ - Општински суд у Бихаћу изрекао је првостепену условну пресуду Хусеину Рошићу, некадашњем премијеру Унско санског кантона и актуелном посланику у Парламенту Федерације БиХ, због кривичног дјела злоупотребе службеног положаја или овлаштења.

Пресудом је осуђен на казну затвора у трајању од десет мјесецу која се неће извршити уколико у року од наредне двије године, од дана правоснажности пресуде, не учини ново кривично дјело.

Такође, њему је изречена и мјера забране обављања позива, активности или функције на руководећим пословима службене особе у јавним установама и органима управљања кантона, градова и опћина, те привредним друштвима у трајању од три године рачунајући од дана правоснажности пресуде, преносе Независне.

Осуђеном се ставља на терет да је као премијер Владе УСК, у периоду од јануара и фебруара 2017. године на терет буџета УСК претходно договорио, те потом омогућио смјештај и пружање бањских услуга за 30 особа. За те услуге је Влади УСК издан и достављен рачун у укупном износу од 11.250 марака ради наплате.

У оптужници се наводи како је Рошић морао бити свјестан да таква обавеза није била предвиђена нити могућа одлуком о привременом финансирању у Унско санском кантону, која је тада била на снази, па је плаћањем рачуна нанио буџету штету у поменутом новчаном износу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана