Осуђен бивши начелник Велике Кладуше

ГС
Осуђен бивши начелник Велике Кладуше

ВЕЛИКА КЛАДУША – Општински суд у Великој Кладуши осудио је бившег начелника те општине Едина Бехрића првостепеном пресудом на условну казну од осам мјесеци затвора због злоупотребе положаја или овлаштења.

"Истовремено је одређено да се иста неће извршити уколико у року од године и шест мјесеци од правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело", навели су из Кантоналног тужилаштва Унско санског кантона.

Тужилаштво је 19. јула 2022. године подигло оптужницу против Бехрића којем га терети да је 5. маја 2015. године као начелник Велика Кладуша, свјестан да својим поступањем искориштава службени положај и овлаштења која су му повјерена Законом о локалној самоуправи УСК-а и Статутом Општне Велика Кладуша противно интересима и циљевима службе, а што је и хтио, закључио Уговор о набавци правних услуга са адвокатом из Бихаћа,.

"Тим протиправним уговором је истог обавезао да за потребе Опћинског органа управе Општине Велика Кладуша врши правне услуге израде аката, правних мишљења и других управних докумената које доноси начелник Општине, те истовремено оштетио буџет те општине за 5.8500 КМ јер их исплатио за услуге", навели су из тужилаштва и додају да против ове пресуде странке имају право изјавити жалбу Кантоналном суду у Бихаћу, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана