Оштетили Шумско газдинство ''Приједор'' за више од 53.000 КМ

Срна
Оштетили Шумско газдинство ''Приједор'' за више од 53.000 КМ

ПРИЈЕДОР- Окружном тужилаштву Приједор данас је поднесен извјештај против лица чији су иницијали Г.Т. и Д.Д. из Новог Града, који се терете да су извршењем кривичних дјела довели до бесправне сјече 436,19 метара кубних дрвне масе и проузроковали 53.228,58 КМ материјалне штете Шумском газдинству "Приједор", саопштено је данас из Полицијске управе /ПУ/ Приједор.

Извјештај је поднијела Полицијска управа Приједор због постојања основа сумње да су починили злоупотребу положаја одговорног лица и несавјестан рад у служби.

Осумњичени Г.Т. се терети да је, као одговорно лице Шумске управе у Новом Граду, од 2019. до марта ове године мимо својих овлаштења вршио дознаку стабала за сјечу која нису припадала категорији за дознаку и сјечу, те вршио нетачан и незаконит премјер дозначених стабала, тако да се количина дозначеног дрвета разликовала од стварне количине евидентиране у књизи дознака.

Осумњичени Д.Д. се терети да је, као радник Шумске управе у Новом Граду, од априла до новембра 2019. године свјесним кршењем закона и других прописа и очигледним несавјесним поступањем вршио примање стабала без дознаке која је потом незаконито дозначио жигом.

Осим тога, Д.Д. није уредно означио пањеве дозначених стабала и вршио је пријем дрвних сортимената бесправно пјсјечених стабала која нису имала жиг дознаке, а за које је законски био обавезан поднијети пријаву за шумску штету, те је неовлаштено дозволио промет непрописно означених дрвних сортимената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана