Оставио кокаин вриједан 150.000 КМ у ауту и побјегао

Небојша Томашевић
Оставио кокаин вриједан 150.000 КМ у ауту и побјегао

ЉУБИЊЕ – Михајло Ножица (23), за којим трага полиција, у понедјељак је по други пут успио да избјегне хапшење, а полиција је у његовом аутомобилу пронашла око килограм кокаина вриједног око 150.000 КМ, потврђено је „Гласу Српске“.

Дрога је била скривена у тапацирунгу прага возила иза сувозачевих врата.

Ножица је обухваћен акцијом „Стреч“ у којој је почетком октобра ухапшено шест особа због шверца дрогом, он тада није пронађен и за њим је расписана потрага.

Како је саопштено из Полицијске управе Требиње, наводећи иницијале, полиција је у понедјељак у мјесту Ћуковци код Љубиња уочила аутомобил осумњиченог и зауставила га. Ишао је из правца Стоца ка Љубињу.

- Када су му полицајци затражили документе, будући да је знао да је за њим расписана потрага, искористио моменат када су полицајци покушали да га провјере те је убрзао возило и побјегао. Након неког времена је оставио аутомобил на путу и пјешице побјегао у непознатом правцу и за њим се трага - рекао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Требиње рекли су да су контрола и претрес „фијат пунта“ урађени на основу прикупљених оперативних сазнања о вршењу кривичних дјела злоупотребе опојних дрога.

- Возило је заустављено на магистралном путу Столац – Љубиње и у њему је пронађена бијела прашкаста материја која својим карактеристикама асоцира на дрогу кокаин. Вагањем је утврђено да је бруто маса најлонског паковања са садржајем тежине 1031 грама - саопштено је из Полицијске управе Требиње

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакетана конференцији за новинаре је потврдио да осумњичени није поступио по знаковима овлашћтених службених лица, те је успио да побјегне. Истакао је да је одмах покренута истрага у циљу проналаска осумњиченог којем се на терет ставља кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога.

Лакета је напоменуо да је ово десето кривично дјело везано за откривање дроге, а активности које су се проводиле су наставак акције “Стреч”, у којој је прије неколико дана осумњичени Ножица успио побјећи полицији.

Поменута акција је изведена почетком октобра и тада су због сумње да су се бавили шверцом дроге ухапшени Требињци Милан С, Срђан Т, Пеђа Ч, Милорад М. и Дамјан В. Током акције тада је одузето 782 грама хашиша, 462 грама спида и килограм непознате бијеле прашкасте материје која ће бити вјештачена да се утврди о чему је ријеч. Осим наркотика у акцији су тада заплијењени апарат за вакумирање, најлонске вакум кесе, метална мрвилица, 201 метак.

Досије

Михајло Ножица је полицији од раније познат по чињењу кривичних дјела. Хапшен је у акцији "Траг" у августу 2020. године због сумње да је био дио криминалне групе коју је предводио раније осуђивани Никола Шараба из Требиња. Акција је спроведена по налогу Тужилаштва БиХ и групи је на терет стављено да су од септембра 2019. до августа 2020. године на подручју Црне Горе набављали дрогу, коју су потом растурали на подручју Требиња, Мостара, Источног Сарајева, али и Дубровника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана