Основни суд у Бањалуци одредио: Краљица џепароша мјесец иза решетака

Н. Т.
Основни суд у Бањалуци одредио: Краљица џепароша мјесец иза решетака

БАЊАЛУКА - Сабахета Џиндо (64) из Сарајева, која носи неславну титулу краљице џепароша, завршила је иза решетака јер јој је бањалучки Основни суд одредио притвор због сумње да је починила више крађа.

Њој су лисице на руке у сриједу ставили припадници полицијске управе Градишка на основу централне потјернице. Џиндо сумњиче да је  више од годину крала новац и новчанике грађана по бутицима и пијаци на подручју Градишке и Бањалуке. Како је саопштило бањалучко Окружно тужилаштво осумњичена је од 19. октобра 2021. до 19. новембра 2022. године у бутицима и пијаци на подручју Бањалуке и Градишке користила непажњу оштећених и присвајала новчанике и новац. Тужилац је за њу предложио притвор  због опасности од бјекства, те због бојазни да ће поновити кривично дјело, а Суд је то прихватио и притвор јој може трајати до 25. маја до 17 часова.

Џиндо је позната по бројним крађама и била је хапшена широм земље због безочних крађа у трговинама, кафићима, на пијаци и слично, а  више пута је била ухваћена на дјелу због чега је и осуђивана. Међутим, чим би се нашла на слободи, она би поново наставила красти те је због њене спретности у џепарењу, настала пошалица да у њеном присуству чак и полицајци провјеравају џепове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана